Jeoloji Mühendisliği Tanıtım Toplantısı (23.10.2017)

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Alim MURATHAN’ın katılımıyla güncel sorunlar konuşuldu, odanın jeolojiyle ilgili çalışmaları anlatıldı. Mezunlara istihdam yaratacak olan bilirkişilik hakkında bilgilendirme yapıldı. Soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantının sonunda yeni öğretim yılı için Jeo-genç öğrenci temsilcisi seçimi yapıldı.

Paintball (21.10.2017)

Kahvaltı eşliğinde bahar dönemi planlanan etkinlikler konuşuldu. Homeros vadisi gezildi. Paintball oynandı. İyi olan kazandı.

NetCad Eğitimi (14.10.2017)

14-15 Ekim 2017 tarihlerinde iki gün süren Netcad Eğitim Programı düzenlendi. Yoğunluktan dolayı 2 farklı oturumda yapılması planlanan eğitim için 2. oturumun 16-17 Aralık 2017 tarihinde 20 kişilik katılımcı kotasıyla tekrar yapılması planlandı. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne ücretsiz yer temininden dolayı teşekkür ederiz.

Jeot-Jeogenç Tanışma Kahvaltısı (01.10.2017)

Alsancak’ta Jeoloji Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (Jeot) ve İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası Öğreci Topluluğu (Jeo-genç) tanışma kahvaltısı düzenlendi. Özellikle yeni gelen arkadaşların kaynaşmasını amaçlayan ve 50’ye yakın üyenin katıldığı etkinlik hedefine ulaştı. Kahvaltıya teşrif eden Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Çolak, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kıncal, Prof. Dr. Tahir Emre, Araş. Gör. Çiğdem Tepe ve JMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Uytun’a vakit ayırdıkları için teşekkür ederiz.

Salihli-Alaşehir jeotermal gezisi (28.05.2017)

Gezi, Jeoloji Mühendisliği Öğrencileri Topluluğu (JEOT) ve Jeo-Genç bünyesinde 28 Mayıs 2017 tarihinde Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği’nin ücretsiz temin ettiği otobüsle 3 adımda gerçekleşti.

İlk durak olarak Alaşehir Jeotermal Sahası’nda yer alan Sis Enerji’nin sondaj çalışmalarının sürdüğü bir yandan elektrik üretimine başlanan enerji santraline gidildi. Gezi öncesi topluluk öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan kitapçık, images/jeotermal enerjinin tanıtımı ve eş güdümlü olmak amacıyla yolculuk öncesi dağıtıldı. Yolda images/jeotermal alanın jeoloji ve hidrojeolojisi tartışıldı. Santralde Jeoloji, Makine, Kimya, Elektronik Mühendislerinden oluşan ekip tarafından santralin ilgili birimleri gezilerek alanın jeolojisi, jeoloji mühendisinden beklentiler ve mesleklerinin santraldeki rolü ile koordinasyonun önemi konularında sohbet edildi. Sis Enerji’nin sponsorluğunda öğlen yemeği yenildi.

İkinci durak olarak Salihli Jeotermal Isıtma Merkezi ziyaret edildi. İlgili jeoloji mühendisi Kerem Kadir Oğuz eşliğinde sistem tanıtıldı. Jeoloji mühendisinin sistemdeki rolü ve beklentiler konularından sohbet edildi.

Üçüncü durak olarak Sardes Antik Kenti ziyaret edildi. Salihli Turizm Derneği Başkanı Mehmet Şahin’in rehberliğinde 2 saat kadar süren maceranın ardından gezi noktalandı.

Efes-Şirince (23.04.2017)

Jeoloji Mühendisliği Öğrencileri Topluluğu (JEOT) bünyesindeki sosyokültürel gezi kapsamında Buca Belediyesi’nin ücretsiz olarak temin ettiği otobüs ile gezi gerçekleştirildi. Gezi öncesi tanıtım ve koordinasyon amaçlı topluluk üyeleri tarafından hazırlanan kitapçıklar dağıtıldı.

İlk durak olarak Selçuk Ahmet Ferahlı Park’ında topluluk üyelerinin evlerinde hazırladığı gıdaları birbirleriyle paylaştığı çay eşliğinde kahvaltı yapıldı. Ardından parkın hemen arkasında yer alan ‘Efes Arkeoloji Müzesi’ ziyaret edildi. Sonraki durak olan Efes Antik Kenti’de gezildikten sonra Şirince’ye geçildi.

Şirince’de ‘Nesin Matematik Köyü’ ziyaret edildikten sonra 5’de buluşmak üzere serbest zaman geçirdik.

Paintball (18.03.2017)

Kahvaltı eşliğinde planlanan etkinlikler konuşuldu. Homeros vadisi gezildi. Paintball oynandı. İyi olan kazandı.

Kermes (21.12.2016)

“Tınaztepe Kampüs Alanındaki Hayvanların Gıda İhtiyacının Karşılanması” amacıyla yapılan kermesimiz Jeoloji Mühendisliği öğrencileri ve öğretim görevlilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Toplanan parayla alınan mamalarla hayvanlar beslenmeye başladı. Tahminen Haziran 2017’ye kadar mama ihtiyacımız olmayacak. Destek olan herkese teşekkür ederiz.

Köpekleri beslemek isteyen herkes, Açelya ile irtibata geçerek gönüllü olabilir.

Tanışma Kahvaltısı (26.10.2014)

Manisa Fayı ve Spil Dağı Gezisi (8.12.2012)