İzmir Üniversiteleri Platformu Teknoloji Günleri

İzmir Üniversiteleri Platformu Teknoloji Günleri (25.12.2019)

Etkinlik; İzmir Üniversiteleri Platformu adı altında 24-25 Aralık 2019 tarihinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Uygulama; Birhan AYDIN, Açelya BULGURCU, Yaren DÜNDAR, Mihrican KARATAŞ, Cankat CAN, Faik Ozan YILMAZ, Furkan Kadir ERDOĞAN, Ramazan ER ve Nurullah ECE’nin fikir alışverişleri ardından topluluk danışmanı Arş. Gör. Anıl KÜÇÜKSÜMBÜL’ün katkılarıyla proje haline getirilmiştir. Proje taslağı, ilgili birime sunulmuştur. Topluluğumuz teknoloji günlerine katılmaya hak kazanmıştır.

Aplikasyonda yer alması planlanan özellikler:

• Yer bilimleri sözlüğü
  • Mineral sınıflaması; kimyasal formülleri, görsel tanıtımı ve özet bilgi
  • Fosil sınıflaması; yaşları, yaşam ortamları, ayırt edici özelliği, görsel tanıtımı
  • Jeolojik zaman çizelgesi; Üst zaman, zaman, devir, devre, yaş
  • Yapısal unsurlar; sıkça gözlenen fay türleri, kıvrımlar ile arazi çalışması örnekleri
  • Harita sembol ve simgeleri
  • Jeofizik arama yöntemleri
  • Yararlı kaynaklar; MTA vb. kurumların internetten paylaştığı haritaların linkleri

Gerçekleştirilen fuar kayıt işlemleri sonrasında, topluluğa rezerve edilmiş masalara yerleşildi. İlk etapta alanda bulunan çeşitli yazılım firmalarına uygulama tanıtıldı ve diğer topluluklar ile tanışıldı. Firma ve kulüplerle yazılım desteği ve sponsor arayışı için tek tek iletişime geçildi.

Sonuç olarak uygulamanın altyapısı tasarlandı. Bu altyapı için ilk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi-DETTO ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi-DEPARK ile randevulaşıldı. Randevunun amacı ise DEU Bambu hızlandırıcı ve ön kuluçka merkezi üzerinden topluluk üyelerinin eğitim almasıydı. İletişime geçilen firmalar aracılığıyla “Business Model Canvas” öğrenildi.

NOT: Planlanmış randevu ve çalışmalar salgın nedeniyle iptal edilmiştir.