Urla Sosyokültürel Gezi (9 Mart 2024)

Jeoloji Mühendisliği Öğrencileri Topluluğu (JEOT) tarafından Jeofizik Mühendisliği Öğrenci Topluluğunun (JET) katkılarıyla, 09.03.2024 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından temin edilen otobüsle Urla bölgesi gezildi. Geziye JEOT ve JET’e ek olarak farklı bölümlerde öğrenimini sürdüren toplamda 40 kadar DEÜ öğrencisi katıldı. Tanışma/kaynaşma amaçlı kahvaltı ardından Urla Sanat Sokağı’nda serbest zaman geçirildi. 13.00’de Urla Arkas Sanat Merkezi gezildi. 14.30’da Yıldıztepe Şehitliği’ne varmak üzere doğa yürüyüşü yapıldı. Şehitleri anma ardından bölgenin jeolojisi, jeoarkeolojisi ve depremselliği Doç. Dr. Ökmen SÜMER tarafından kısaca anlatıldı. Devamında Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Zülfikar ERHAN tarafından jeofizik etütlerde gürültü kavramı ve VLF-Manyetik yöntemler uygulamalı olarak gösterildi. 17.30’da Tınaztepe Yerleşkesine dönüş sağlandı.