Kula Jeopark Sosyokültürel Gezi (18.05.2024)

Jeofizik Öğrenci Topluluğu (JET) tarafından, Jeoloji Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (JEOT) ortaklığıyla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından temin edilen otobüsle Kula bölgesi gezildi. Geziye JET ve JEOT öğrencileri yanı sıra, Üniversitemiz bünyesindeki farklı bölümlerde öğrenimini sürdüren toplamda 35 kadar DEÜ öğrencisi katılmıştır. İlk olarak, Salihli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sart antik kenti ve Artemis Tapınağı ziyaret edilmiş, ardından Kula ilçesinde yemek molası verilmiştir. Jeopark personeli rehberliğinde, 13:30’da Kula Peribacaları gezildikten sonra, 14:30’da Kula-Salihli Unesco Global Jeoparkı ziyaret edilmiştir. Bölgenin jeolojisi hakkında bilgi verildikten sonra 19:00’da Tınaztepe Yerleşkesine dönüş sağlanmıştır.