Pandemi sürecinde yapılan/yapılacak meslek stajları (19.05.2020)

Yayınlanma Tarihi: 12-05-2020

Üniversitemiz senatosu 06.05.2020 tarihli toplantısında 2019‐2020 Bahar yarıyılında yapılan/yapılacak stajlar ile ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır.

1. Pandemi öncesi başlanılan ve pandemi nedeniyle ara verilen stajlardan en az % 50’ si tamamlanmış olanlar tamamlanmış sayılacaktır.
2. Staj çalışmalarına başlandığı halde % 50’si tamamlanmamış olan stajların uzaktan öğretim yöntemi ile ödev, proje ya da uygulama dosyası vb. faaliyetlerle yapılmasına karar verilmiştir.

Bu kararlar çerçevesinde;

* 2019-2020 Bahar yarıyılında bir kurumda meslek stajına başlamış ve staj süresinin %50’sinden fazlasını tamamlamış olan öğrenciler staj raporlarını yazabileceklerdir.

* Bahsedilen dönemde, stajlarının % 50’sini tamamlamamış öğrenciler staj komisyonuna başvurarak, stajlarının tamamlanması için yapmaları gereken işlemler ile ilgili bilgi alacaklardır.

Her iki durumda olan öğrenciler ve stajını Ara tatilde yapan öğrenciler staj raporlarını yazarak 30.06.2020 tarihine kadar staj komisyonuna elden veya posta yolu ile teslim edeceklerdir.

Staj Defteri ve Staj Raporu’nun yazımında ve evraklarının tesliminde, daha önce ilan edilen kurallara uyulacaktır.

* Tüm derslerini tamamlamış (veya bu yaz sonunda açılacak tek ders sınav(lar)ına girecek koşulları sağlamış) ve mezuniyet için sadece meslek stajı kalan öğrenciler de uzaktan eğitim kapsamında staj yapabileceklerdir. Bu durumda olan öğrenciler sadece bölüm öğretim üyelerinin gözetiminde meslek stajı yapabileceklerdir. Öğrencinin bitirme durumunda olduğu danışmanı tarafından onaylanmalıdır. Onay sürecinin ardından, öğrenci staj yapmak istediği öğretim üyesi ile iletişime geçerek stajını nasıl yapacağı konusunda bilgi alabilecektir.

* Bu durumdaki öğrenciler staj yapacakları öğretim üyesi ile birlikte staj tarihlerini belirleyecek ve staj başvuru belgelerinde gerekli alanları doldurduktan sonra çıktı alıp imzalayacaklar, imzaladıkları belgeleri tarayarak veya net bir fotoğrafını çekerek staj yapacakları öğretim üyesine ve staj komisyonuna (bilal.sari@deu.edu.tr) e‐posta ile göndereceklerdir. Evraklarda bir eksiklik olup olmadığı staj komisyonu tarafından kontrol edilecek ve öğrenciye bilgi verilecektir. Eksiksiz, ıslak imzalı evraklar öğrenci tarafından staj komisyonuna posta ile gönderilecektir.

* Stajlar akademik takvim bittikten sonra başlayabilir (en erken 13 Temmuz 2020) ve staj süresince resmi tatiller çalışma günü olarak hesaplanmamalıdır. Henüz staj başvurusu yapmamış veya staj başvurusu yaptığı halde stajına başlamamış olan bitirme durumunda olmayan öğrenciler, staj yapabilmek için yapılacak duyuruyu bekleyeceklerdir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü
Staj Komisyonu