Sınavlarda Uygulanacak Kurallar

Yayınlanma Tarihi: 10-08-2017

D.E.Ü. JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

SINAVLARDA UYGULANACAK KURALLAR

1 Cep telefonları sınav esnasında kapalı konumda tutulacak, kesinlikle sıraların üzerinde öğrencinin ulaşabileceği bir yerde bulundurulmayacaktır.
2 Sınava girecek tüm öğrencilerin oturma düzeninde sınavda görevli gözetmen değişiklik yapabilir.
3 Sınav sırasında hesap makinesi dahil her türlü sınav malzemesi alışverişi yapmak yasaktır. Hesap makinesi kapakları sıra üzerinde ve altında bulunmayacaktır.
4 Sınavda gözetmenlerin her türlü ikazına uyulması zorunludur. Sınav düzeni ve güvenliğini olumsuz şekilde etkileyen, kopya çekmeye ya da vermeye teşebbüs eden öğrencilerin sınav kağıdı alınarak sınavdan çıkarılır.
5 Sınavlar esnasında öğrenciler tarafından gözetmenlere konu ile ilgili olsun ya da olmasın herhangi bir soru sormak kesinlikle yasaktır.
6 Öğrencilerin insan sağlığını tehdit eden zorunlu haller dışında sınav salonundan çıkmalarına kesinlikle izin verilmez
7 Her öğrenci, sınav sırasında kimlik kartını yanında bulundurmak zorundadır. Gözetmenler kimlik kartını yanında bulundurmayan veya tanınmayan ve başka bir yol ile kimliğini belirleme imkanı olmayan öğrenciyi sınava almayabilir.
8 Kopya çeken, kopya çekme girişiminde bulunan ve kopya çekilmesine yardım eden veya sınav kağıtlarının incelenmesiyle kopya çektiği sonradan anlaşılan bir öğrenci, o sınavdan sıfır not almış sayılır.
9 Sınav sırasında her ne şekilde olursa olsun, sınavın genel düzenini bozan öğrenciler, sınav salonundan çıkarılır ve o sınavdan sıfır not almış sayılırlar.